Kapo pidas Kohtla-Järve linnapea pistise võtmises kahtlustatavana kinni

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Lilleväli/Põhjarannik

Kaitsepolitsei pidas eile pistise võtmises kahtlustatavana kinni Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjovi, pistise andmises kahtlustatavatena kuulati üle kaks eraettevõtjat.

Kahtlustuste kohaselt lõi linnapea mitmetele ettevõtetele soodustingimusi ja eeliseid Kohtla-Järve linnavalitsuse korraldatud remondi-, hooldus- ja korrashoiutööde ning teenuste riigihangete konkurssidel, tagades neile seeläbi riigihangete võidu.

Vastutasuna sai ta omakorda ettevõtjatelt varalisi soodustusi tasuta osutatud ehitus- ja remonttööde näol. 

Kriminaalmenetlust alustati selle aasta kevadel karistusseadustiku pistise võtmist käsitleva paragrahvi  alusel, tuginedes infole, et Kohtla-Järve linnavalitsuse töötajate seas võib olla isik, kes võtab pistist riigihangete suunamise eest. 

Kriminaalmenetlust juhib Viru ringkonnaprokuratuur, menetleb kaitsepolitseiamet. 

Pistise andmise eest näeb karistusseadustik ette rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse, kui see on toime pandud vähemalt teist korda, siis kuni viieaastase vangistuse.

Pistise võtmise eest näeb karistusseadustik ette rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse, kui see on pandud toime suures ulatuses, siis kuni viieaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles