Endist lastekaitsjat Kaur Hansonit süüdistatakse pedofiilias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Hanson
Kaur Hanson Foto: Peeter Langovits

Lastevanemate liidu endist peasekretäri ja loovat turunduspraktikut Kaur Hansonit süüdistatakse mitme lapse vägistamises ja pilastamises, märtsis vahistatud mehe tegusid arutati eelmisel nädalal Harju maakohtus kinnisel istungil.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Tuulik ütles, et ei saa süüdistusest väga põhjalikult rääkida, kuna möödunud nädalal toimunud kohtuistung oli kinnine.

«Teda süüdistatakse pedofiiliakuritegudes. Hanson vahistati märtsis, prokurör Andra Sild taotles talle maksimaalset, 15-aastast karistust,» sõnas Tuulik.

Kuna kannatanute kaitseks ja nende mitmekordse tunnistuste võtmise vältimiseks kohaldati lühimenetlust, võetakse võimalikust karistusest maha kolmandik, seega võib Hanson vangi minna maksimaalselt 10 aastaks.

Kannatanuid oli rohkem kui üks, kuid täpset arvu Tuulik öelda ei soovinud.

Harju maakohus teeb otsuse 9. detsembril.

Lastevanemate liidu juhina oli Kaur Hanson mitmete sotsiaalkampaaniate autor, näiteks korraldas ta meediakampaania «Ära löö last!». Pärast tema lahkumist lastevanemate liidust 2005. aastal puhkes liidus tüli segaste rahaasjade pärast, sest juhatus kahtlustas, et Hanson oli raha kantinud oma firmale ja perele.

Samuti on 1969. aastal sündinud Hanson olnud erakonna Res Publica poliitiline sekretär ja mitmete partei reklaamiakampaaniate autor.

Samuti oli ta pedofiilias süüdi mõistetud Toomas H. Liiviga lähedalt tuttav, ning töötas temaga koos reklaamibüroos Zoom.

Isamaa ja Res Publica Liidu peasekretär Margus Tsahkna ütles täna BNSile, et on andnud korralduse Hanson erakonna liikmete nimekirjast kustutada, kuid sellele peab formaalse kinnituse andma ka erakonna eestseisus. «Sellisel inimesel ei ole kindlasti kohta IRLis,» lausus ta. 

Loe veel: Kaur Hanson pani maha lastevanemate liidu juhi koha

Lastevanemate Liit kahtlustab oma esimeest raha riisumises

Uus seadus keelab laste füüsilise karistamise ära

Koorijuht Lydia Rahula teadis Toomas H Liivi pahest

Res Publica nõunik hindab erakonna valimiskampaaniat nulliga

Elagu vabadus mitte õppida!


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles