Luhalaid: ühe firma võit kõikidel riigihangetel on kahtlane

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov
Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov Foto: Erik Kalda / Põhjarannik

Ida-Viru omavalitsusliidu juhatuse esimees Veikko Luhalaid märkis Kohla-Järvet raputava pistiseskandaali kohta, et ühe firma võit kõikidel riigihangetel tekitab kahtlusi, teatas

ERR Uudised

.

«Ise riigihangetega kokku puutununa ja omavalitsusjuhina neid läbi viies võin öelda, et tundub kahtlane, et alati võidab üks ja seesama firma, kuigi me võime öelda, et turul pole kuigi palju sama profiiliga tegijaid,» ütles Luhalaid «Aktuaalsele kaamerale».

Luhalaiu sõnul puutuvad paljud omavalitsused kokku sellega, et hanke võitnud firmale tuleb lisatööde eest juurde maksta. Kui Eesti seadus nõuab, et vastu võetaks soodsaima hinnaga pakkumine, siis Euroopa Liidu rahaga tehtavate tööde puhul nõutakse majanduslikult soodsaima pakkumise vastuvõtmist ehk peale hinna on tähtis ka kvaliteet, märkis Luhalaid.

Kohtla-Järve linnavalitsuse korraldatud hanked ja nende ümber käiv kumu tundusid teistele omavalitsustele juba ammu kummalised, kuna konkursid võitis pidevalt ettevõtja Nikolai Ossipenko firma N&V, mis on seotud mitmele omavalitsusele osutatavate teedehoolduse ja heakorratöödega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles