Sildmäe pääses üldkasuliku töö ja annetusega

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Sildmäe.
Toomas Sildmäe. Foto: Stanislav Moškov/Naisteleht

Novembri keskel lõpetas Põhja ringkonnaprokuratuur oma naise ja lapse löömises kahtlustatud suurärimees Toomas Sildmäe (50) kriminaalasja menetlemise ärimeest süüdi mõistmata, kuna Sildmäe kriminaalkorras karistamiseks puudus avalik huvi ja süü polnud suur.



Juriidilises keeles oportuniteediga pääsenud Sildmäele määras prokurör kohustuse teha hiljemalt järgmise aasta maiks 90 tundi üldkasulikku tööd. Ka peab ärimees tasuma kulud, mis riik tema juhtumi menetlemiseks tegi.



Lisaks võttis Sildmäe kohustuse teha rahaline annetus Tallinna lastehaiglale. Viimase kohustuse on mees juba täitnud, annetatud summa oli viiekohaline.



Endine Hispaania aukonsul Eestis ja mõjukas ärimees sattus kriminaaluurimise alla 13. septembril. Öö arestimajas veetnud ärimehe viisid naise-lapse löömiseni väidetavalt alkoholiprobleemid, millest vabanemiseks oli mees käinud korduvalt viinaravil.



Enne sügisest kallaletungi tekitas Sildmäe skandaali tänavu mais, kui sõitis 2,8-promillises joobes Tallinna kesklinnas oma luksusliku Maserati Quattroportega otsa mitmele autole ja põgenes sündmuskohalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles