Näljastreiki alustada lubanud päästja lükkas aktsiooni edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Reinberg oli streigiks vajaliku täna päästeameti juurde juba valmis varunud: autost paistsid madrats ja mahlapakk.
Andreas Reinberg oli streigiks vajaliku täna päästeameti juurde juba valmis varunud: autost paistsid madrats ja mahlapakk. Foto: Liis Treimann

Täna keskpäeval protestiks päästjate koondamise vastu näljastreiki alustada lubanud Türi päästekomando ametiühingu usaldusisik Andreas Reinberg ütles pärast kohtumist päästeameti esindajate ja siseministriga, et otsustab streigi alustamise 24 tunni pärast.


Otsust täna streiki mitte alustada põhjendas Reinberg sellega, et sai minister Marko Pomerantsilt uut infot. Samas ei soostunud ta ütlema, milles see uus info seisneb, kuna soovib seda esmalt kolleegidega jagada.

Küsimusele, kas 24 tunni pärast tuleb alustab ta kindlasti näljastreiki, kui koondamisplaan jõusse jääb, Reinberg vastust ei andnud. «Ma vastan sellele küsimusele homme,» lausus ta.

Reinbergi sõnul sai ta täna hommikul kinnituse, et minister ja päästeameti juhtkond tegelevad tõsiselt lisaraha leidmisega.

Pomerants ei välistanud pärast kohtumist meeleheitel päästjaga, et päästjaid ähvardav koondamismure võib laheneda. Täna kohtub ta veel erinevate inimestega ja otsib lahendusi koondamise vältimiseks vajaliku 23 miljoni leidmiseks. 

Ministri sõnul nõuab lisaraha leidmine poliitilist otsust, sest selle raha peab millegi või kellegi arvelt leidma. Pomerants kinnitas taas, et näljastreik ei aita probleemi lahendamisele kuidagi kaasa.

Reinberg saabus täna hommikul Tallinna kesklinnas Raua tänaval asuvasse päästeametisse kindla plaaniga näljastreiki alustada ning oli üllatunud, et teda ootas seal Pomerants sooviga nõu pidada.

Päästja oli streikimiseks võtnud kuni 9. detsembrini palgata puhkust. 9. detsembril on riigikogus lõpphääletusel riigi tuleva aasta eelarve ja siis on lõplikult selge, kas päästjatele lisaraha leitakse või hakatakse kulude kärpimiseks koondama. 

Reinbergi poolt päästeameti maja ette pargitud autos paistis punane valgete mummudega madrats ja mahlapakk.

Päästeameti juhtkond oli varem pidanud mehega läbirääkimisi, et kui ta streikima hakkab, siis võiks ta seda teha majas sees. 

Näljastreigi kasuks otsustas Reinberg pärast seda, kui kuulis teisipäevasel kohtumisel Pomerantsi ja päästeameti juhtkonnaga, et lootus leida riigieelarvest 23 miljonit lisakrooni, mis päästeametnikke ähvardava koondamiskirve eemale juhiks, on imeväike. 

Nälgimisega loodab Reinberg üldsusele selgitada, kuivõrd meeleheitlikus olukorras päästeametnikud on.

Siseminister Pomerants ütles täna hommikul Postimees.ee'le, et tema hinnangul ei vii selline radikaalsus sammugi lähemale sellele, et leida päästjatele lisaraha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles