Eesti läheb ülemkogule kliima- ja majandusküsimustega

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip Brüsselis 1. märtsil 2009.
Peaminister Andrus Ansip Brüsselis 1. märtsil 2009. Foto: SCANPIX

Valitsus kiitis heaks Eesti seisukohad Euroopa Ülemkogul, mis  toimub tuleva nädala neljapäeval ja reedel, Eesti jaoks on olulisemad teemad


kliimaläbirääkimistega seotud küsimused ja majandusküsimused.

Eesti toetab võimalikult loomulikult toimuvaid kriisist väljumise strateegiaid ning sujuvat turutingimuste taastamist, vahendas valitsuse pressiesindaja.

See motiveeriks toetusskeemidest esmalt väljuma panku, kes toetust ei vaja, ning võimaldaks keskenduda pankadele, kelle tegevus vajab
restruktureerimist.

Eesti on seisukohal, et uus kliimakokkulepe peab olema kõiki riike hõlmav ja ambitsioonikas. Kõik riigid, välja arvatud vähim arenenud riigid (least developed countries), peaksid saama siduvad eesmärgid ning võtma kohustuse panustada mitmekülgselt kliimamuutustega tegelemisse.

Arvestuslikult on vaja kliimamuutustega võitlemiseks perioodil 2010-2012 üleilmselt ca 5-7 miljardit eurot aastas, millest Euroopa Liidu osa oleks 10-30 protsenti ehk hinnanguliselt 0,5-2,1 miljardit eurot aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles