Päästeamet ei pääse siiski koondamisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Päästeameti peadirektor Kalev Timberg kinnitas, et rahanduskomisjoni täna leitud 15 miljonit krooni ei taga siiski kõikidele päästetöötajatele töökoha säilimist ja ilmselt tuleb umbes 40 inimest siiski koondada.

Timberg ütles Kuku raadio saates Päevapilk, et homsel kohtumisel ametiühingutega arutatakse, kas kogu saadud lisaraha tuleks eraldada päästekomandodes olevate päästetöötajate töökohtade allesjätmiseks, sest olulisi inimesi on päästeametis teisigi - näiteks tuleohutusinspektorid.

Timberg tõi näiteks möödunud nädalavahetusel toimunud Permi ööklubipõlengu, mille põhjustas just vilets tuleohutusjärelevalve.

Peadirektor lisas, et päästeametis on häirekeskuse töötajad, kriisireguleerijad, inspektorid, kes on samuti oluline personal, mitte lihtsalt kontoritöötajad.

Timberg avaldas lootust, et homsel siseministeeriumi, päästeameti ja päästetöötajate kohtumisel jõutakse kokkuleppele ja läbirääkimised saaks selle nädalaga lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles