Medvedev kutsus Baltimaid koostöödialoogile

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Dmitri Medvedev Euroopa ja Aasia meediafoorumil Moskvas täna.
President Dmitri Medvedev Euroopa ja Aasia meediafoorumil Moskvas täna. Foto: AFP / Scanpix

Vene presidendi Dmitri Medvedevi sõnul oleks õige läheneda Balti riikidega dialoogi kaudu.


«Valitsusi juhivad erinevad inimesed, riikide eesotsas on erinevad inimesed, kuid mõnikord peab astuma üle nende stereotüüpide raamidest, mis tekkisid enne meid ja mis raskendavad meie diskussiooni,» rääkis riigipea Euroopa ja Aasia meediafoorumil

RIA Novosti

vahendusel.

«Seejuures tuleb loomulikult mäletada seda, mis meid ühendab, millised olid probleemid ja mitte püüda lõhkuda ajalugu. See on ka lubamatu,» lisas ta.

Riigipea hinnangul on ajaloo silmanähtavate faktide revideerimine väga ohtlik. Seetõttu arvab ta, et riikide lähenemine üksteisele dialoogi kaudu oleks õigem.

Loomulikult peame me seejuures korda saatma ka sümboolseid asju, mida võetaks vastu õigel viisil, lisas president.

«Näiteks meil kõigil on praegu piisavalt keeruline majanduslik olukord, Baltimaad said väga tõsiselt kannatada, võib-olla koguni enam kui teised riigid. Seda tuleb pidada silmas omavahelistes suhetes, olla veidi tähelepanelikum, kui meie poole pöördutakse näiteks ühe või teise kauba tarnetega seoses,» rääkis Medvedev.

Teisest küljest tuleb aga kuulata partnereid, kui pakutakse välja mingid uued formaadid veidi keerukamate küsimuste arutamiseks - kui alati ei kasutata klišeesid, vaid otsitakse vastastikku kontakte.

Medvedevi sõnul on väga tähtis üksteist uuesti tundma õppida.

«Kui need kaks lähenemisviisi ühendada - nii pragmaatiliselt, majanduslikult, ideoloogiliselt kui ka moraalselt, siis kõik läheb normaalselt, suhted jõuavad väga heale tasemele. Mina igal juhul loodan seda väga,» rääkis Vene president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles