Tallinn vaidleb valitsusega Mustpeade Maja pärast

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustpeade maja.
Mustpeade maja. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus teatas, et kavatseb vaidlustada valitsuse neljapäevase otsuse, millega lükati tagasi Tallinna volikogu ettepanek jätta tagastamata Mustpeade Maja hoonetekompleks. Abilinnapea Eha Võrgu sõnul on tegemist väga olulise kultuurikeskusega.

 
«Mustpeade Majal on kultuurielus oluline koht, mistõttu oleme seisukohal, et maja peab säilitama kultuurifunktsiooni ka edaspidi ning hoonetekompleksi tagastamine on ebaotstarbekas,» ütles Võrk.


Ta lisas, et linnal on kohustus korraldada kohalikku kultuurilist tegevust. Seetõttu ongi abilinnapea sõnul oluline, et Mustpeade Majas jätkuks kultuuriline tegevus.


Linnavalitsus lisas, et Mustpeade Majas korraldatakse aastas umbes 300 üritust ja hoone esinduslikke ruume kasutatakse innukalt.


Mustpeade Maja kuulub Tallinnale ja on antud kultuuriväärtuste ameti valitseda. Linnavalitsus meenutas, et 16. sajandist pärinev kompleks on suure kultuuriajaloolise tähtsusega riiklik arhitektuurimälestis. Tallinna tellimusel tehti aastatel 1987–1990 hoones põhjalik remont.


Tänavu kevadel tegi Tallinn valitsusele ettepaneku arvata Mustpeade Maja välja tagastamisele kuuluva vara hulgast, kuna riigikohtu märtsikuine otsus andis rohelise tee hakata menetlema Saksamaale ümberasunutele kuulunud vara tagastamist. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles