Kaitsevägi hangib 12 000 uut talvemütsi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsevägi.
Kaitsevägi. Foto: Ove Maidla

Kaitsevägi kavatseb hankida 12 000 uut tüüpi talvemütsi, mille hind võib kaitseministeeriumi hinnangul ulatuda kahe miljoni kroonini.


Kaitseministeerium saatis neljapäeval kooskõlastusringile kaitseväelase vormiriietuse kirjelduse määruse eelnõu, millega on kavas kaitseväes kasutusele võtta välivormi mütsi uus mudel.

Eelnõu seletuskirja kohaselt on kaitseväes praegu kasutusel kaks erinevat välivormi mütsi mudelit. Vormide kaasajastamiseks on kavas kasutusele võtta uus mütsi mudel, samas eelmisi mudeleid kasutusest kõrvaldamata.

Võrreldes olemasolevatega on uus kasutusele võetav mudel muudetud soojapidavamaks. Madalamate külmakraadide korral on võimalik kasutada karusnahast mütsikõrvu, mis on tekstiillukuga lõua alt kinnitatavad. Muudel juhtudel kinnitatakse mütsikõrvad pealaele.

Kaitseministeeriumi hinnangul on kaitseväe eeldatav vajadus 12 000 mütsi ning arvestades käesoleva aasta hinnataset võib mütside hankimise kulu ulatuda kahe miljoni kroonini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles