Abilinnapea Aas: kaitseministeerium on kaotamas suurt lahingut

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Harjumäele, mille jalamile peaks kerkima Vabadussõja võidusammas..
Vaade Harjumäele, mille jalamile peaks kerkima Vabadussõja võidusammas.. Foto: Toomas Huik.

Vastusena kaitseministri ettepanekule lükata vabadussamba avamine linnavalitsuse vähese koostöövalmiduse tõttu järgmisesse aastasse, süüdistas abilinnapea Taavi Aas ministeeriumit hea tahte lepingust taganemises.

Tallinna abilinnapea Taavi Aas ütles täna, et kahetseb ministeeriumi otsust teha ettepanek Vabadussõja võidusamba valmimistähtaja edasi lükkamiseks.

«Sellega taganeb sisuliselt ministeeriumi veebruaris linnaga sõlmitud hea tahte lepingust,» teatas Aas.

Aasa sõnul on Tallinn igakülgselt aidanud võidusamba rajamise protsesse kiirendada.

«Näiteks tänaseks kutsusime kokku erakorralisena linnakujunduskomisjoni ja arhitektid, et vaadata üle küsimused, mis seni takistasid teise etapi ehitusloa väljastamist. Nagu varem öeldud, oleme kohe pärast nende küsimuste lahendamist valmis väljastama ka teise etapi ehitusloa,» ütles Aas.

«Näib, et Tšehhi klaasivabrikust on tulnud ebameeldivaid teateid klaasplokkide tähtajaks valmissaamise osas, viibis ju sellel nädalal ministeeriumi esindaja klaasivabrikus olukorraga tutvumas.»

Aasa sõnul on kaitseministeerium kaotamas suurt lahingut, kui võidusammas tähtajaks valmis ei saa ja selles kaotuses ei ole kübetki süüdi Tallinna linn.

«Jääb arusaamatuks, mida peab silmas minister repliigi «Targem annab järele» osas. Juba paar päeva tagasi ütlesin ma kujundliku lause: Kui laps joonistab paberile maja, siis on see papale-mammale küll armas vaadata, kuid selle pildi järgi pole võimalik maja valmis ehitada. Kui ikka projekti ei ole, siis ei ole millelegi ehitusluba anda,» ütles Aas.

«Kui minister tunnistab, et ministeeriumi poolsed ettevalmistustööd pole olnud piisavad ja teinud sellest omad järeldused ning kaotust tunnistab, on see reaalse olukorra omaksvõtt. Ei maksa oma tegematajätmisi ja suutmatust teiste kaela riputada,» lisas Aas.

«Tallinna linnavalitsus avaldab kahetsust, kui tööd Vabadussõja võidusamba rajamisel peaksid seiskuma. Meie ehitame Vabaduse väljakut riigi esindusväljakuks edasi ja nüüd tekib võimalus avada uus väljak ja võidusammas samaaegselt.»

 


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles