Jõuluvana kinkis riigikogus Tšehhi õlut, reisisaatja vesti ja küttepuude korvi

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogus täna rahvasaadikutele kinke jaganud jõuluvanalt said reformierakondlased reisisaatja vesti, keskerakondlased küttepuude korvi, IRLi saadikud Tšehhi õlut ning rahvaliitlased kompassi, et nad oma orientatsiooni üles leiaksid.

«Olete näinud ja saanud aru, mis juhtub, kui te unustate ühe väga suure osa elektoraadist üleüldse,» lausus jõuluvana mänginud Hannes Võrno Reformierakonna fraktsiooni esimehele Peep Arule, kui andis talle üle kollase vesti, millel oli ladina ja slaavi tähtedega läbisegi kirjutatud seljale «reisisaatja». «Kuni jõuludeni on natuke aega, tehke väikene valvekord ja käige kordamööda kindlate liinibussidega sõitmas.»

Keskerakonnale antud küttepuude korvi ja kartulipudru kohta märkis jõuluvana, et kui puder otsa saab ja külm hakkab, siis Tallinn aitab.

Rahvaliidu esindajale Karel Rüütlile andis jõuluvana kompassi ja ütles, et tal on jäänud mulje, et erakond on oma orientatsiooni kaotamas. Rahvaliidu sees puhkesid tänavu tõsised vaidlused, kas kaaluda liitumist sotsidega, Keskerakonnaga või jätkata iseseisva parteina.

IRLi saadikutele kinkis jõuluvana aga tünni Tšehhi õlut.

«Teie olete sellel aastal saanud eriti selle oma samba eest ja nende tšehhide käest,» lisas ta. «Ma tahaks nüüd öelda seda, et kui te nüüd aitaksite neil sellest esikohast seal joomarite tipus ka veel lahti saada, siis see on praegu nii-öelda see otsustav purk, mis on selleks kaalukeeleks. Kui te selle täna ära tõmbate endale niimoodi keresse kõik kamba peale, siis peaks olema 1. jaanuarist meie ikkagi esikohal ja tšehhid teisel.»

Rohelistele kinkis jõuluvana aga Andrus Kivirähki lasteraamatu «Kaka ja kevad» ning arvelaua. «Kui te seda raamatut läbi ei loe, võib järgmiste valimiste puhul olla roheliste jaoks kas kevad või ...,» märkis jõuluvana raamatut andes.

«Ja teine asi, mis ma kuulsin murega ühte uudist lugedes, oli see, et teil on tekkinud erakonnasiseselt lüürikute ja füüsikute vahe, eks ole?» rääkis ta arvelauda üle andes. «Ma annaks selle teile, et te saaksite nüüd hakata rahulikult lokku lööma, kes on kes. Lüürikud ja füüsikud, tehke see asi iseenda jaoks selgeks!»

Sotsidele andis jõuluvana aga punast värvi pontšod ehk peaauguga soojad tekid. «Ma arvan, et teie puhul tuleks öelda küll selle aasta märksõnaks kingitust üle andes, et teie, sõbrakesed, sattusite küll vihma käest räästa alla,» lausus ta.

Tänavu kevadel viskasid Reformierakond ja IRL sotsid välja riigis võimul olnud kolmikliidust, kuid sügisel lõid sotsid käed Keskerakonnaga, et jagada võimu Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles