Rahvusringhääling koondas töötajate usaldusisiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhäälingu logo.
Rahvusringhäälingu logo. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Ajakirjanike Liit taunib, et Eesti Rahvusringhääling (ERR) koondas raadioteatri toimetaja Maris Johannese, kes on ühtlasi raadiotöötajate ametiühingu usaldusisik.

Eesti Ajakirjanike Liidu juhatuse esimees Peeter Ernits pöördus ERR-i juhatuse esimehe Margus Allikmaa ja nõukogu poole küsimusega, miks poole aasta jooksul on juba teine usaldusisik saanud koondamisteate. Sügisel sai koondamisteate eelmine usaldusisik Mari Ditmann.

Ernits ütles Postimees.ee'le, et ERRis töötab umbes 70 ajakirjanike liidu liiget. Koondamisteade tuli napilt pärast kollektiivlepingu sõlmimist. «See muudab asja eriti küüniliseks, et nii kui pingsate läbirääkimistega saadi ühele poole, tuli töötajate esindajale selline «kingitus»,» imestas Ernits.

«Maris Johannese koondamisteade on äratanud rahvusvahelist tähelepanu. Oma negatiivse hinnangu Eesti Rahvusringhäälingu juhtkonna tegevusele on andnud ka Soome Ajakirjanike Liit eesotsas esimehe Arto Niemineniga,» sõnas Ernits.

Tema sõnul on rahvusringhäälingu juhtkonna käitumist tauninud tuntud raadioajakirjanikud ja kultuuritegelased.

Maris Johannes alustas tööd Eesti Raadio kultuurisaadete toimetuses 1993. aastal.
Raadioarhiivis on üle 600 tema toimetatud saate kirjandusest, keelest, teatrist, rahvausundist, filosoofiast. Praegu toimetab ta iganädalasi saateid «Keelekõrv» ja «Luuleruum».


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles