Allikmaa: usaldusisiku koondamine oli halb kokkulangevus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Allikmaa
Margus Allikmaa Foto: Peeter Langovits

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) juhatuse esimees Margus Allikmaa kinnitas, et oli ainult halb kokkulangevus, et poole aasta jooksul koondati juba teine töötajate usaldusisik.

«Kui koondamisplaanid tegime, siis Maris Johannes ei olnud veel ametiühingute usaldusisik, kuid teate sai ta tõesti alles siis, kui juba oli,» tõdes Allikmaa.

Eesti Ajakirjanike Liit saatis täna pöördumise, milles taunib ERRi juhatuse otsust koondada raadioteatri toimetaja Maris Johannes, kes on raadiotöötajate ametiühingu usaldusisik.

«Küsimus oli täna lihtne - ringhäälingul tuleb kokku hoida ja kõik töökohad üle vaadata, muud probleemi polegi,» põhjendas Allikmaa.

Tema sõnul sai koos Johannesega detsembri alguses koondamisteate kokku viis inimest. «Võib öelda, et nüüd on järgmise aasta eelarve kinnitatud ja tasakaalus, rohkem koondamisi plaanis pole.»

«Julgen kinnitada, et ametiühingute usaldusisikutel ei tasu seda rolli karta - vastupidi. Seda kinnitab kasvõi see, et meil sai töötajatega sõlmitud kollektiivleping ning sellega peaks töörahu olema maa peal,» lisas ringhäälingu juht.

Seda, kas usaldusisiku koondamine on hea toon, pidas Allikmaa maitse üle arutlemiseks. «Hea toon ta muidugi ei ole, aga miks see nii siis läheb, et usaldusisikuks saavad need, kel on natuke rohkem aega käes? Tööandja peab hindama teistpidi töötaja vajalikkust. Aga kahtluse, et see oleks olnud usaldusisiku vastu suunatud, lükkan kategooriliselt ümber,» lausus ERRi juhatuse esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles