Erakondade jõuluküsitlus: Kadri Simson kiidab sotse

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna nimel Postimees.ee parteide jõuluküsitlusele vastanud erakonna aseesimees Kadri Simson kiitis sotsiaaldemokraate oma palge pööramise eest Keskerakonna suunas. 


Milline on teie erakonna lõppeva aasta suurim saavutus?

Keskerakonna suurim saavutus on kahtede valimiste võitmine, mis näitab, et enamik Eesti inimesi soovib erakondadelt enam tegelemist inimeste toimetuleku ja töövõimalustega. See on suur usaldus, aga ka väga suur kohustus.

Kui teil oleks võimalik kiita üht teist erakonda ühe konkreetse tänavuse saavutuse eest, siis mis enim teie kiidusõnu vääriks?

Sotsid, kes kaugenesid paremerakondadest ja tegid maailmavaatelise liidu pealinnas. Sotsiaaldemokraatlik Erakond on liikunud tagasi põhimõtete suunas, mille pärast see partei üldse tegutsema hakkas, lähemale sotsiaalsele poliitikale. Ühisosa otsimine on ikka parem kui vastandumine.

Mida te peate poliitaasta 2009 kõige olulisemaks sündmuseks?

Ülivõimas toetus Keskerakonnale kohalike omavalitsuste valimistel ning individuaalne toetus erakonna esimehele Edgar Savisaarele 38 974 hääle näol, mis ületas märkimisväärselt hääli, mille said kogu linnas Reformierakonna kõik kandidaadid kokku.

Milline on teie soov Postimees.ee lugejatele 2010. aastaks?
Muretut meelt ja südametuld!


Postimees.ee palus poliitikutel osaleda ka väikeses ennustusvõistluses. Järgnevalt võite lugeda Kadri Simsoni vastuseid.

Kas Eesti läheb 2011. aastal üle eurole?
Tahaks loota, et jah. Pingutamist on küll veel omajagu. Olulisem on aga see, millal peatub majanduslangus ja algab uus tõus, ning selleks tuleb teha rohkem, kui seni on tehtud.

Kas riik võtab 2010. aastal vastu mõne lisaeelarve?
Karta on, et lisaeelarve tuleb, sest tööpuudus jätab riigi maksutuludele oma jälje.

Kui suur on 2010. aasta lõpus tööpuudus?
Kui praegu on statistikaameti hinnangul üle 100 000 töötu, siis aasta pärast tuleks valitsusel olla valmis 130 000 -140 000 töötuks.

Kas 2010. aasta toob endaga kaasa streike?
Ilmselt jah.

Kas Eesti poliitilisele maastikule tekib enne 2011. aasta valimisi mõni uus arvestatav erakond (nagu varem vastavalt Res Publica ja Rohelised)?
Hästi ei usu mõne arvestatava jõu teket. Eks seda, et uus luud pühib alati paremini, on juba päris mitu korda usutud ja ikka pettutud.

Kas 2010. aasta jooksul ühineb mõni Eesti erakond teisega? Millised?
Oletan, et Rahvaliit. Valikud on Keskerakonna ja sotside vahel.

Kas ka aasta pärast juhib Eestit praegune kaksikliit?
Ma arvan, et otsuseid teeb kolmikliit, sest rohelistel ei õnnestu vastutusest teist aastat kõrvale hiilida. Valimised pole enam kaugel ja paremerakondadele on rohelised mugavaks partneriks.

Kas 2010. aasta jooksul lahkub ametist mõni minister?
Tõenäoliselt jah. Aasta on ju poliitikas pikk aeg.

Mitu inimest sureb 2010. aastal Eestis seagrippi ja selle tüsistustesse?
Ei taha inimeludega ennustamismänge mängida.

Kas 2010. aasta Eesti iive tuleb positiivsem kui tänavune?
Loodan, et tuleb. Vanemahüvitis on ju paljuski kindel linn ja varjupaik kriisimõjude eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles