Postimehe aasta parimad fotod

Raigo Pajula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotolugu
Koht3: Fotolugu Erna retkelt
Fotolugu Koht3: Fotolugu Erna retkelt Foto: Repro

Kolmandat aastat valis Postimees oma fotoajakirjanike tehtud piltidest aasta parimad. Mööduv aasta on olnud fotograafidele keskmiselt heade väljakutsete aasta.

Kuigi polnud selliseid suuri pildiliselt huvitavaid sündmusi nagu paari aasta tagune pronksöö, olid tänavu tooniandjateks kindlasti kahed valimised, laulu- ja tantsupidu, Mustika keskuse põleng, Solarise ehitamine Tallinnas ja kergejõustiku maailmameistrivõistlused Berliinis. Kõiki neid ja paljusid teisi sündmusi on Postimees fotos kajastanud oma parimat andes.



Piltide valikul jagasime lehes ilmunud fotod nelja kategooriasse ja valisime ka parimad fotoreportaažid, kus peale piltide sisu on oluline kogu kujundus kui terviklahendus, millest tunnevad rõõmu just paberlehe lugejad, kuna veebis seda ei näe.



Parimate tabamuste leidmiseks andsime sellel aastal pilte hinnata žüriile, mille 12 liiget tegid oma valiku eraldi, kogunemata üheks kollektiivseks ajuks. Tulemus oli väga huvitav ja maitseid seinast seina. Täna avaldame need 2009. aastal Postimehes ilmunud pildid, mida žürii igas kategoorias kolme parima hulka arvas.



Žüriisse kuulusid


Helen Urbanik / Motomaania


Marianne Loorents / Õhtuleht


Ivar Soopan / Lääne Elu


Jarek Jõepera / vabakutseline fotograaf


Toomas Sildam / presidendi kantselei


Marko Püüa / Postimees


Margus Mihkels / Postimees


Rauno Volmar / Eesti Päevaleht


Kristjan Lepp / Kroonika


Kalev Lilleorg / Presshouse


Andres Putting/ Delfi


Tiit Blaat / Eesti Ekspress

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles