Aaviksoo uusaastatervituses missioonisõduritele: olete meil kõigil meeles

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani missioonil olevad Eesti sõdurid
Afganistani missioonil olevad Eesti sõdurid Foto: Liis Treimann

Kaitseminister Jaak Aaviksoo kinnitas oma uusaastatervituses välismissioonidel viibivatele sõduritele, et kaugel meie vabaduse eest võitlejad on meeles nii Eesti riigijuhtidel kui rahval.

Aaviksoo saatis välismissioonidel viibivatele sõduritele tervituskirja, millega soovis head vana aasta lõppu ning tänas meie kaitseväelasi hindamatu panuse eest riigi julgeoleku tagamisel.

«Kaitseministrina tunnen vastutust Teie käekäigu eest missioonil ja kinnitan, et peame meeles kõiki kaitseväelasi, kes täna seisavad Eesti ja meie liitlaste vabaduse eest kodumaast kaugel. Usun, et siinkohal liituvad minuga kõik meie riigijuhid, samuti kogu Eesti rahvas,» seisab kaitseministri läkituses.

Oma kirjas rõhutas Aaviksoo, et Eesti kaitseväelaste poolt missioonipiirkondades tehtav raske töö on kogu meie väikese riigi ülioluline panus turvalisuse tagamisse maailmas, mille raskuspunkt on lahinguväljal võitlevate sõdurite kanda.

«Eesti sõdurite töö rasketes ja ohtlikes tingimustes õlg-õla kõrval oma liitlastega on väikese rahva vabaduse ja püsimajäämise kohustus ja ühtlasi ka suurim julgeolekugarantii. 90 aastat tagasi vaikisid relvad Eesti Vabadussõjas, mille võitmine tugines eestlaste vabadusihale ja meie sõdurite vaprusele, aga ka liitlaste hindamatule toetusele. Me teame vabaduse hinda ja liitlaste toe väärtust. Teie teete selle teadmise tegudeks,» kirjutas kaitseminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles