Helsingis sõitis rong hotelli seina sisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötajad õnnetuspaigal.
Päästetöötajad õnnetuspaigal. Foto: Reuters / Scanpix

Reisijateta rongivagun põrkas täna hommikul ilmselt pidurisüsteemi rikke tõttu Helsingi raudteejaamas kokku hotelli Holiday Inn seinaga, ühe rongis olnud meeskonnaliikme käsi sai kergelt põrutada.


Raudteeliiklus Helsingis oli tund aega täielikult seiskunud, praeguseks on rongid pea kõikidelt perroonidelt taas väljuma hakanud. Holiday Inn evakueeriti ning see võib olla varisemisohus, vahendas

YLE

.

Õnnetuse tõttu sai muu hulgas kahjustada raudteejaama elektrivarustus, mis on enamjaolt nüüdseks korda saadud. Katkenud on ka veetorusid, mistõttu on perroonide all asuvatesse jalakäijate tunnelitesse vett voolanud.

Kokkupõrge leidis aset umbes kell 8.30, kui Kuopiosse väljuma pidanud kahekorruselist Intercity-rongi raudteejaama tagurdati. Teadmata põhjusel eraldus rongist neli vagunit, mis ilma vedurita jaama poole sõitsid.

«Pidurid oleksid vagunite eraldudes pidanud automaatselt tööle hakkama, kuid mingil põhjusel nii ei läinud,» selgitas Helsingin Sanomatele Soome riikliku raudteefirma VR kaugliinide juht Ari Vanhanen.

Vanhanen ei tea, et midagi sarnast varem oleks Soomes juhtunud. Vaguneid on varemgi rongist eraldunud, kuid pidurite automaatika on alati toiminud.

Lahti pääsenud vagunid suunati vaksali 13. perroonile, mille lõpus asuv betoontõke pidi suurema kahju ära hoidma. Ühtlasi anti reisijatele korraldus perrooni lähedusest lahkuda.

Pealtnägijate sõnul puhkes jaamas seejärel paanika, inimesed jooksid raudteejaama platvormidelt ära. Osa kartis pommirünnakut, kirjutas HS.

Betoontõke siiski 70 tonni kaaluvaid vaguneid piisavalt ei aeglustanud, need sõitsid umbes 10 meetrit läbi hotelli seina. Kahekorruselised vagunid ulatusid Holiday Inni kolmanda korruse alumise osani ning kiilusid sellesse kinni.

Kokkupõrkega kaasnenud vali hääl oli jaama ümbruses kuulda ning ehmatas inimesi.

Vagunites oli õnnetuse ajal konduktor ja mõni meeskonnaliige, edastas YLE.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles