Lukas: krokodill sõi laste toidu ära

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krokodill
Krokodill Foto: AFP / Scanpix

Rahandusministeerium tegi haridus- ja teadusministeeriumile ettepaneku vähendada järgmisel aastal seoses eelarvekärbetega koolilõuna toetuseks mõeldud summat poole võrra.


Rahandusministeeriumi ettepanek koolitoidu toetussumma vähendamiseks 135 miljoni krooni võrra ei puuduta tänavust aastat, vaid järgmist, ütles haridus- ja teadusministeeriumi pressiesindaja Tarmu Kurm.

«Analüüsime praegu rahandusministeeriumi 2009. aasta eelarve kohta tehtud ettepanekuid ja anname oma hinnangu neile 4. augustiks, mil ministeeriumid peavad rahandusministeeriumile esitama seisukohad järgmise aasta eelarve kohta,» lisas Kurm.

Ta märkis, et tänavune koolitoidu toetussumma on 270 miljonit krooni.

«Tinglikult võib öelda, et krokodill sõi laste koolitoidu ära. Seda otsust tuleks veel kaaluda,» ütles haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas rahvusringhäälingu uudistele.

Paari aasta eest otsustas riigikogu, et kõik omavalitsused saavad iga põhikooliõpilase eest koolitoidutoetust. Nii maksab riik praegu toiduainete soetamiseks ühe õpilase kohta iga koolitoidupäeva eest 10 krooni 42 senti. Sügisest tõuseb toetus 12 kroonini.

Toetuse suurus peaks katma toidu valmistamiseks vajalike toiduainete ostmise kulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles