Viru-Jaakobi koguduses vargil käinud noorukid vahistati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru-Jaakobi kirik
Viru-Jaakobi kirik Foto: eelk.ee

Ida prefektuuri Rakvere kriminaalteenistuse ametnikud pidasid möödunud neljapäeval kinni 16- ja 17-aastased noorukid, kes käisid detsembri lõpus Viru-Jaagupi alevikus Viru-Jaakobi koguduse kantseleis vargil.

Noorukid varastasid koguduse kantseleist seifi koos 20 500 krooni sularahaga, kirikuõpetaja ametiristi, armulauariistade kohvri koos seal sees olnud esemetega, fotoaparaadi ja muud vara.

Osa varastatust leiti ühe kahtlustatava elukohast üles ja tagastatakse kogudusele.

Viru Ringkonnaprokuratuuri taotlusel võeti noormehed reedel ka vahi alla, teatas prokuratuuri pressiesindaja.

«Tegemist on juba pikemat aeg politseile tuttavate noorukitega, nende suhtes on menetluses mitu erinevat kuriteoepisoodi. Praegusel hetkel on alust neid seostada lisaks kiriku vara vargusele ka möödunud aasta novembri lõpus Viru-Jaagupis toimunud vargusega AS Eesti Post tööruumidest,» rääkis prokuröri abi Silvi Pass.

Siis varastati sealt digiboks, sigarette ja tulemasinaid. Uurimise käigus on kindlaks tehtud, et ka mõni päev hiljem samas kohas toimunud vargus on poiste kätetöö - teisel korral viidi ära maiustusi, toiduaineid ja mänguasju.

Korduvad vargused

Mõlemad noorukid on varem kriminaalkorras karistatud varavastaste kuritegude eest.

«Kuriteod, mille toime panemises poisse praegusel ajal kahtlustatakse, panid nad toime katseajal. Oli näha, et vabaduses viibides ei suuda nad uute kuritegude sooritamisest hoiduda, seetõttu tuligi taotleda nende vahistamist,» lisas Pass.

Rakvere kriminaalteenistuse vanem Kalmer Pere sõnas, et viimasel ajal on sagenenud alaealiste poolt korduvalt toime pandud õigusrikkumised. «Kui teised mõjutusvahendid ei aita käitumist parandada, siis tuleb kasutusele võtta äärmuslikud meetmed, mis on ka vahistamine,» lausus Pere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles