Vandaalid rüvetasid Fatima pühamut

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protsessioon Fatima Maarja kujuga.
Protsessioon Fatima Maarja kujuga. Foto: AFP / Scanpix

Vandaalid ründasid üht maailma tuntumatest katoliiklikest palverännukohtadest, Fatima pühamut Kesk-Portugalis, sodides sinna islamiga seotud sõnu, teatab uudistevõrk AFP.

«Islam», «kuu», «päike», «moslem» ja «mošee» olid pühapäeval kirjutatud kujudele Pühima Kolmainsuse kiriku ees platsil ja pühakoha enda seintele. Soditud olid paavstide Pius XII, Paulus VI ja Johannes Paulus II ning piiskop Jose Alves Correia da Silva kujud.

Politsei on alustanud uurimist ning lubas sissejuhatuseks üle vaadata kiriku juures olevate turvakaamerate lindid. «See on täiesti eraldiseisev intsident, millel pole midagi pistmist ühegi organisatsiooniga,» ütles politseijuht Duarte da Graca uudistevõrgule Lusa.

Fatimasse, kus 1917. aastal nähti Neitsi Maarja ilmutust, tuleb igal aastal sadu miljoneid palverändureid. Paavst Benedictus plaanib seda kohta külastada 13. mail.

Valges riides Fatima Maarja kuju on üks tuntumaid katoliiklikke Jumala ema kujutisi. Eestis on selline näiteks Tallinnas Peeter-Pauli katedraalis.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles