Itaalias avatakse transseksuaalide vangla

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla
Vangla Foto: SCANPIX

Itaalia kavatseb meedia andmetel ühe esimese riigina maailmas avada sugu vahetanud kurjategijatele oma kinnipidamisasutuse, et neid tavalistest vangidest eraldi hoida.


Firenze lähedal Pozzale linnakeses asuvasse seni peaaegu tühjalt seisnud naistevanglasse kavatsetakse paigutada enamasti sellised kinnipeetavad, kes on süüdi mõistetud narkokuritegude või prostitutsiooni pärast, vahendas

BBC News

.

Itaalia geiühendused tervitasid plaanitavat sammu, sest sellega luuakse asutus, kus transseksuaalidest vangid saavad vajalikku psühholoogilist abi.

BBC korrespondendi sõnul on seni majutatud transseksuaale tavalistesse naistevanglatesse, kus neid sageli nende enda turvalisuse huvides teistest vangidest eraldatakse.

Kokku arvatakse riigis olevat ligi 60 transseksuaalist vangi, uues keskuses leiab neist senise info kohaselt ajutise kodu ligi 30 inimest.

Kohaliku volikogu üks liige aga tunnistas, et ei saa aru, mis Pozzale vangla on niikaua peaaegu tühjalt seisnud, samas kui ümbruskonna vanglates on vähemalt 30 või 40 naist, kes oleksid soovinud sellisesse keskmise režiimiga kinnipidamiskeskusse kolida, ent neile kohaldati äärmiselt rangeid vastuvõtunõudeid.

Il Giornale ajalehe andmetel on praegu Pozzale vanglas vaid kaks kinnipeetavat, keda hooldab 22 töötajat. Seal on oma raamatukogu, vabaajakeskus, jalgpalliväljak ja põllumajandusüksus, kus toodetakse oliivõli ja veini. Igal vangil on oma kamber ning isiklik arengukava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles