Lauristin: lollusi ei saa ringhäälingu seadusesse kirjutada

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Lauristin
Marju Lauristin Foto: Peeter Langovits

Täna riigikogu menetlusse esitatud ringhäälingu seaduse muutmise seaduse eelnõu katsed sõnastada poliitilist tasakaalustatust on naljakad ja koomilised, lollusi aga ei saa seadusesse sisse kirjutada, ütles professor Marju Lauristin.

Keskerakond esitas täna riigikogu menetlusse rahvusringhäälingu seaduse muutmise eelnõu, millega vähendatakse juhatuse liikmete arvu ning samas tahetakse anda rahvusringhäälingu nõukogule otsustusõigus ka programmidesse ja saadetesse puutuvates küsimustes, teatas ERR Uudised.

«Näiteks räägitakse siin sellest, et kui saateaeg antakse mingile erakonnale, poliitilisele liikumisele, siis tuleb kohe ka teine erakond, poliitiline liikumine sellesse kaasa tõmmata - kõik erakonnad peaksid võrdsed olema,» rääkis Marju Lauristin intervjuus «Aktuaalsele kaamerale» ning lisas, et see peab nii olema valimiskampaania ajal, kuid muul ajal tähendaks see, et keegi peaks pidevalt poliitilist järelevalvet tegema.

Lauristin lisas, et eelnõus on kirjas, et ka mittepoliitilistes saadetes ja rollides tuleb kõigi erakondade esindajaid kaasata võrdselt.

«See tähendaks seda, et kui kas või näiteks [Tarmo] Leinatamm juhatab koori, siis Ain Seppik peab ka koori juhatama seal kõrval või kui [Ksenia] Balta hüppab mingis spordisaates, siis peaks vaatama, missugusest erakonnast teine sportlane Baltast paremini või võrdselt hüppab,» võrdles Lauristin. «Ma arvan, et niisuguseid lollusi ei saa seadusesse sisse kirjutada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles