Pärnu meestelt võeti 100 000 krooni eest kalu

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inspektorid võtsid meestelt ära koha ja ahvenaid (pildil).
Inspektorid võtsid meestelt ära koha ja ahvenaid (pildil). Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskkonnainspektsiooni inspektorid pidasid kolmapäeval Pärnus kinni kohalikule ettevõttele kuuluva kaubikauto ligi kahe tonni värske kalaga, mis veodokumentide järgi toodi Lätist, kuid mille tegelikku päritolu ei suutnud vedaja tõendada.


Inspektorid kahtlustavad, et tegemist oli Peipsist harrastuspüügil püütud kaladega.

Nimelt on Peipsi ja Pärnu lahe kandis probleemiks, et mõned ebaausad harrastuskalamehed müüvad püütud kala ebaseaduslikult kokkuostjale, kes siis selle omakorda legaliseerida üritab. Harrastuskalapüügi õigus maksab vaid 180 krooni ja annab loa omatarbeks püüda nii palju, kui süda ihkab.

«Harrastuskalastusele viitas see, et kalade suud olid konksuga vigastatud,» märkis keskkonnainspektsiooni avalike suhete juht Leili Tuul. Keskkonnainspektsioon alustas juhtumi uurimiseks väärteomenetluse.

Autos olnud 808 kilo koha ja 916 kilo ahvenat võeti asitõendina hoiule ja realiseeriti pärast vajalike menetlustoimingute läbiviimist kui kiirestiriknev kaup. Müügist saadud ligi 100 000 krooni läheb kuni lõpliku lahendi saamiseni riigi deposiitarvele.

Tõendamiseks on olemas hea variant. Nimelt on TTÜ geoloogia instituut välja töötanud meetodi, kuidas kalade organismist leiduvate ränivetikate abil määrata kindlaks nende päritolu veekogu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles