Coca-Cola päästis 11 päeva rusude vahel lõksus olnud mehe elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päästetöötajad tõmbasid eile Haiti pealinnas rusude vahelt elusana välja 25-aastase mehe, kes jäi maavärina tagajärjel oma töökohta kohalikus toidupoes 11 päevaks lõksu. Tema pääsemine suurendab lootust, et ellujäänuid leitakse veel, ehkki valitsus on ellujäänute otsingud juba peatanud.


25-aastane Wismond Exantus ütles, et jäi toidukaupluse varemetes nii kauaks ellu tänu Coca-Cola joomisele ja erinevate suupistete söömisele.

«Tunnen end hästi,» ütles haiglas viibiv Exantus AFP-le. Mehe päästsid Prantsuse, USA ja Kreeka päästjad. «Jäin ellu tänu Coca-Cola joomisele. Jõin Coca-Colat iga päev ja sõin mõningaid väikseid asju.»

«Saame öelda, et see on tõeline ime ja loodame, et mitte viimane,» ütles Prantsuse päästemeeskonna komandör Christophe Renou.

ÜRO oli vaid mõni tund varem teatanud, et Haiti valitsus kuulutas reedel päästeoperatsiooni lõppenuks, et abitöötajad saaksid keskenduda 600 000 kodutu abistamisele.

Ent üle 60 rahvusvahelise päästemeeskonna jätkasid oma tööd sellest hoolimata. Exantuse imelise pääsemise järel on nad pärast 12. jaanuari maavärinat rusude alt elusana leidnud kokku 133 inimest.

Eilse seisuga oli maavärinas hukkunute arv valitsuse andmetel tõusnud 112 226ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles