Risto Joost ja Voces Musicales said kooriühingult 3 preemiat

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirigent Risto Joost.
Dirigent Risto Joost. Foto: Elmo Riig / Sakala

Estonia kontserdisaalis täna toimunud Eesti Kooriühingu galakontserdil kuulutati välja koori - ja puhkpillimuusika aastapreemiad; kunagi varem ei ole üks dirigent või koor saanud kolme preemiat korraga.

Aasta dirigendiks 2009 valiti Risto Joost, aasta kooriks tema kammerkoor Voces Musicales ning aasta kooriplaadiks nende möödunud sügisel valminud CD «Pilgrim's Song» Arvo Pärdi muusikaga, teatas Eesti Kooriühing, vahendas ERR Uudised.

Risto Joost juhatab peadirigendina veel Tallinna Muusikakeskkooli Sümfooniaorkestrit ning Tallinn Sinfoniettat, alates käesolevast hooajast on ta rahvusooperi Estonia dirigent ja peakoormeister.

Möödunud sügisel sai Risto Voces Musicalesega II koha rahvusvahelisel Harald Anderseni nimelisel kammerkooride konkursil, kus võistlesid ka profid - seegi on Eesti koorimuusikale esmakordne autasu nimetatud konkursilt.

Neljateistkümnele tiitlile kandideeris 78 nominenti, kelle hulgast tegi valiku kooriühingu muusikanõukogu, hinnati kooride, orkestrite ja dirigentide muusikalisi saavutusi, kontserttegevust, salvestusi, osalust konkurssidel ning panust ümbritsevasse kultuuriruumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles