Aasta arvamusliider – David Vseviov

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värvikas jutustaja ja ajaloo keerdkäikude mõtestaja David Vseviov.
Värvikas jutustaja ja ajaloo keerdkäikude mõtestaja David Vseviov. Foto: Toomas Huik

Postimees nimetas tänasel arvamusliidrite lõunal ka traditsioonilise aasta arvamusliidri, tiitel ja Johann Voldemar Jannseni kuju läks seekord ajaloolane David Vseviovile.


«Ta on ajaloolane suure algustähega: uurija, selgitaja ja mõtestaja. Tal on ainulaadne võime leida ja esile tõsta pisiasju, millel on ülisuur tähendus,» ütles Postimehe arvamustoimetuse juhataja Neeme Korv tänavust valikut selgitades.

«Seejuures on ta väga hea jutustaja, tõeline oma žanri Andersen, kes suudab lugejat ja kuulajat köita.» Samuti on Korvi sõnul Vseviovi artiklite juures võluv, et ta ei suru oma vaateid bravuuriga peale, vaid saavutab oma eesmärgi, kutsudes kaasa mõtlema, arutlema.

Kolmanda argumendina tõi Korv välja Vseviovi erakordse sõbralikkuse. «Ükskõik, kas suhtlus leiab aset tänaval, telefonitsi või e-kirja teel, ikka läheb maailm pärast temaga kohtumist kuidagi helgemaks,» lisas Korv.

1949. aastal sündinud Vseviov on ajaloolane ja õppejõud. Üle kümne aasta on ta juhtinud populaarset raadiosaadet «Müstiline Venemaa». 2004. aastal pälvis ta riigi kultuuripreemia, 2008. aastal Aadu Luukase missioonipreemia.

Varem on Postimehelt Jannseni kuju saanud Erkki Bahovski, Rein Veidemann, Marju Lauristin, Mihkel Mutt ja Enn Soosaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles