Laaneots arutas NATO strateegilist kontseptsiooni

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots..
Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots.. Foto: Toomas Huik.

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots arutas eile ja täna Brüsselis NATO sõjalises komitees  NATO uue strateegilise kontseptsiooni ja Afganistani operatsiooniga seotud küsimusi.

Loodav strateegiline kontseptsioon määratleb NATO ees seisvad julgeolekualased väljakutsed ja NATO rolli nende lahendamisel, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Uus strateegiline kontseptsioon arvestab muutunud julgeolekuolukorra ning nüüdisaegsete julgeolekuriskide, muuhulgas terrorismi, piraatluse, kliimamuutuste ja energiavarude vähenemisega. Samuti annab strateegiline kontseptsioon riikidele juhiseid NATO ees seisvate ülesannete lahendamiseks. 

Praegu kehtiv strateegiline kontseptsioon pärineb aastast 1999. Uus strateegiline kontseptsioon peab valmima järgmiseks NATO tippkohtumiseks selle aasta lõpul.

NATO sõjalisse komiteesse kuuluvad kõikide liikmesriikide kaitseväe juhtajad. Komitee on NATO kõrgeim sõjaline juhtorgan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles