Lugejad: Tartu rahu järgne piir tuleb taastada

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu rahulepingu sõlmimise toa avamine Vanemuise 35. Pildil rahulepingu originaal.
Tartu rahulepingu sõlmimise toa avamine Vanemuise 35. Pildil rahulepingu originaal. Foto: Sille Annuk

Ligi pooled (48,9 protsenti) Postimees.ee tänasele päevaküsimusele vastanud lugejatest on seisukohal, et tuleks taastada Tartu rahu järgne riigipiir.

24,9 protsenti vastas küsimusele «Kas Eesti peaks Eesti-Vene piirileppe preambulist loobuma?» jaatavalt, pidades preambuli lisamist veaks. 3,8 protsenti vastanutest pooldab preambulist loobumist, lootes, et nii saaks lõpuks lepe sõlmitud.

14,9 protsenti vastanutest on preambulist loobumise vastu, uskudes, et Venemaa otsib sel juhul venitamiseks uue põhjuse, 7,5 protsendi meelest lihtsalt ei tohi preambulist loobuda.

Kella 22.45 seisuga oli arvamust avaldanud üle 1300 inimese.

2005. aasta kevadeks olid Eesti ja Venemaa jõudnud nii kaugele, et valminud oli mõlemale sobiv piirilepingu tekst, välisministrid olid sellele alla kirjutanud ning piirileping ootas veel kummagi riigi parlamendis ratifitseerimist. Siis aga tuli tollal veel Isamaaliidu nime kandnud erakond välja mõttega lisada piirilepingule Tartu rahu jätkuvat kehtivust rõhutav preambul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles