Terviseamet uurib perearsti tööarvutiga seotut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearsti kodust varastati tööarvuti koos patsientide delikaatsete andmetega.
Perearsti kodust varastati tööarvuti koos patsientide delikaatsete andmetega. Foto: AFP / Scanpix

Terviseamet uurib, miks viis Padise valla endine perearst Sergei Šikov 1300 patsiendi terviseandmed tööarvutiga koju, kust need eelmisel nädalal varastati.

Terviseamet esitas Šikovile järelpärimise, et teada saada, milliste asjaolude tõttu oli terviseandmetega arvuti varguse hetkel tema kodus, ütles ameti pressiesindaja Iiris Saluri ERR-i uudisteportaalile.

Saluri märkis, et järelpärimisest rohkemat terviseamet teha ei saa, sest perearstide järelevalve on maavanema, mitte terviseameti kohustus.

«Pealtnägija» avalikustas kolmapäeval, et Šikovi koju Tallinnas Stroomi rannas murti eelmise nädala esmaspäeval sisse ning sealt viidi minema valla ostetud tööarvuti koos 1300 patsiendi delikaatsete terviseandmetega.

Samuti rääkis «Pealtnägija», et perearst on kaks korda narkojoobes vahele jäänud - esimest korda 2005. aastal ja teist korda mullu aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles