Politsei toob Viljandi folgipeo ajal välja lisajõud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korrakaitsjad Viljandi folgipeol.
Korrakaitsjad Viljandi folgipeol. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lõuna prefektuur korraldab neljapäevast esmaspäevani Viljandis suuroperatsiooni, tagamaks lisajõududega iga-aastasel pärimusmuusika festivalil avalikku korda.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Marge Kohtla sõnul on lisaks prefektuuri täiendatud korrakaitsejõududele festivali piirkonnas kohal julgestuspolitseinikud, kes kontrollivad liikluses toimuvat.

«Politsei paneb kõigile peolistele südamele, et nad ei liialdaks alkoholiga ning et selle pruukimine avalikus kohas on karistatav,» ütles Kohtla.

Samuti tuleks politseinike sõnul hoida silm peal oma varal ja sõpradel ning kindlasti vältida purjuspäi autorooli istumist.

Folgipeo turvapealiku Erki Priske kinnitusel on peale politseinike telklaagris korda tagamas ka 50 turvameest. Priske juhtis tähelepanu sellele, et suitsetajatele on Viljandis festivali piirkonnas spetsiaalsed suitsetamise aedikud ning autode parkimiseks on mõeldud linnatänavad, sest eraldi parklat pole.

Mullu registreerisid korrakaitsjad pärimusmuusika festivali ajal neli päeva väldanud operatsiooni käigus Viljandimaal 252 väärtegu ning pidasid kinni 86 alkoholi tarvitanud alaealist. Politseisse viidi 70 isikut, neist 48 kainenema. Peeti kinni ka 24 narkootilist ainet tarvitanud inimest.

Korrakaitsjad pidasid kinni 57 liikluseeskirja rikkujat, sealhulgas 16 joobes juhti, 14 kiiruseületajat ja kuus juhtimisõiguseta isikut.

Lisaks Viljandi politseiosakonna ametnikele vaatles mullu nelja päeva jooksul Viljandi linnas ja maakonnas liiklusolukorda ka julgestuspolitsei liiklusjärelevalve eriüksus, kes kontrollis kokku 1168 sõidukijuhti ning pidas kinni kümme joobes ning kolm alkoholi tarvitamise jääknähtudega juhti. Kinni peeti ka kuus kiiruseületajat ning 15 loata juhti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles