Uksesuuküsitlused ennustavad Janukovitši nappi võitu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Janukovitš
Viktor Janukovitš Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Viktor Janukovitš kogus täna Ukraina presidendivalimiste teises voorus kolm kuni viis protsendipunkti rohkem hääli kui peaminister Julia Tõmošenko, selgub kell 20 avaldatud uksesuuküsitlustest.


Demokraatlike Algatuste Fondi korraldatud üleriigiline küsitlus ennustab, et Janukovitš kogus 48,7 protsenti ja Tõmošenko 45,5 protsenti häältest. Veel 5,5 protsenti hääletas küsitluse kohaselt mõlema kandidaadi vastu.

Telekanali ICTV uuringu järgi sai Janukovitš 49,8 protsenti, Tõmošenko 45,2 protsenti häältest, viis protsenti valijatest kasutas võimalust mõlema vastu hääletada.

Võiduks piisab lihthäälteenamusest, seega kui küsitlustulemused kinnitust leiavad, saab Janukovitšist Ukraina järgmine president.

Keskvalimiskomisjon avaldab ametlikud tulemused ilmselt mitte enne homme hommikut, kuid varem on uksesuuküsitlused Ukrainas üldiselt täpsed olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles