Rahanappus sunnib rahvusraamatukogu varem uksi sulgema

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusraamatukogu.
Rahvusraamatukogu. Foto: Toomas Huik

Kuna rahvusraamatukogu saab järgmise aasta eelarvest märksa vähem raha, on raamatukogu sunnitud oma lahtioleku aegu märgatavalt kärpima.

Rahvusraamatukogu eelarvet kärbitakse järgmisel aastal tublisti rohkem kui tänavu - 9,4 miljonit krooni ehk 10 protsenti väiksemaks, teatas kultuuriministeerium enne jaanipäeva raamatukogu peadirektorile Tiiu Valmile, kirjutab SL õhtuleht.

Pärast selle eelarveprognoosi kättesaamist koostatud tulevikuplaan on nukker, näiteks kahaneb raamatukogu lahtiolekuaeg äripäeviti kahe õhtutunni võrra ja laupäeviti ei tööta biblioteek enam üldse.


Tegevuse lõpetavad ajalehe- ja interneti- ning Prantsuse saal, peatatakse isikuarhiivide läbitöötamine ja venekeelse kaartkataloogi konverteerimine ning vähendatakse teavikute restaureerimistööd.


Peatatakse teavikute puhastamine ja nende säilitusümbriste hankimine ning lõpetatakse hoidlate koristamine, samuti lõpetatakse riigikogu bibliograafia kirjastamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles