Tallinna ülikoolis napib õpetajaks õppijaid

Kajar Kase
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikool.
Tallinna Ülikool. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Pärast sisseastumisavalduste esitamise lõppu jäi Tallinna Ülikooli vabu tasuta õppekohti kõigile õpetajaerialadele peale muusika, kunsti ja kehakultuuri.

Kohtade täitmiseks korraldab ülikool 21.-22. augustini täiendava dokumentide vastuvõtu.

«Teeme kindlasti kõik endast oleneva, et järgmistel aastatel oleks ka õpetajakoolitusse soovijaid rohkem kui kohti,» ütles Tallinna Ülikooli akadeemiline prorektor Heli Mattisen.

Bakalaureuseõppesse kandideerijate hulgas osutusid populaarseimateks erialadeks riigiteadused (793 avaldust), inglise keel ja kultuur (470 avaldust), infoteadus (288 avaldust) ning rekreatsioonikorraldus (265 avaldust).

«Usun, et praeguste üldhariduskoolide õpilaste seas on huvi reaal- ja loodusteaduste vastu suurenemas ning kolme aasta pärast on võimalik täheldada üliõpilaste arvu suurenemist loodusteaduste valdkonnas,» ütles Mattisen.

Magistriõppesse kandideerijate hulgas olid kõige populaarsemad erialad organisatsioonikäitumine (137 avaldust), kirjalik tõlge (87 avaldust), andragoogika (68 avaldust) ja riigiteadused (62 avaldust).

Doktoriõppesse esitati 138 sisseastumisavaldust: kõige enam kasvatusteaduste doktorantuuri (39 avaldust), kultuuride uuringute doktorantuuri (24 avaldust) ning riigi- ja poliitikateaduste doktorantuuri (15 avaldust)

Välisriikidest kandideeris Tallinna ülikooli võõrkeelsetele õppekavadele 65 inimest, neist enim meedia bakalaureuseõppesse: 19.

Sel aastal on Tallinna ülikooli riigieelarvelisi kohti orienteerivalt 1200. Umbes 700 inimest pääseb õppima bakalaureuse-, 400 magistri- ning 22 doktoriõppesse.

«Kõige rõõmustavad selle aasta vastuvõtu puhul on väga heade kandidaatide suur hulk doktoriõppes - seda nii sotsiaal-, humanitaar- kui loodusteadustes. Kurvastab see, et riikliku kohaga kaasnevat doktoranditoetust hakkab saama ainult umbes 1/3 vastuvõetutest, kuna riiklike kohtade arv on sedavõrd väike - 22,» ütles Mattisen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles