Kanepikasvatust pidanud vendi ähvardab pikk vangistus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepitaimed.
Kanepitaimed. Foto: SCANPIX

Suure kanepikasvatuse rajamises süüdistatava kahe venna kohtuprotsess jõudis neljapäeval Pärnu maakohtu Rapla kohtumajas kohtuvaidlusteni, mille käigus nõudis prokurör neile pikka vangistust.


Lääne ringkonnaprokuröri Aarne Pruusi kinnitusel on 31-aastase Mardi ja temast kuus aastat vanema venna Maidu süü narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises suure varalise kasu saamise eesmärgil ning kanepi ebaseaduslikus kasvatamises tõendatud ning kohus peaks neile määrama kaheksa-aastase vangistuse.

Kohtualuste kaitsjad palusid oma kliendid süü tõendamatuse tõttu õigeks mõista. Kohus langetab otsuse märtsi alguses.

Jaanuari lõpus alanud protsessil kinnitasid Mart ning Mait pärast süüdistuse avaldamist, et pole narkotaimi kunagi kasvatanud.

Süüdistuse kohaselt kasvatasid Mart ja Mait tunamullu jaanuarist mullu aprillini Raplamaal Juuru vallas asuva talu territooriumil vähemalt 419 kanepitaime ning 2008. aasta suvel veel 50 kanepitaime. Samal perioodil kogusid nad endi kasvatatud kanepitaimedelt saaki ning kuivatasid seda turustamise eesmärgil.

Lääne ringkonnaprokuratuur esitas vendadele süüdistuse narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises suure varalise kasu saamise eesmärgil ning kanepi ebaseaduslikus kasvatamises. Sellise süüteo eest saab kohus määrata kuni eluaegnse vangistuse.

Prokuratuur süüdistab Marti veel ka dokumendi võltsimises ja selle kasutamises. Nimelt võltsis ta tunamullu oktoobris kaupluse kliendikaardi lepingu blanketti, kirjutades sinna teise mehe andmed ning allkirjastas blanketi. Mardile väjastati kaupluse kliendikaart, mida ta samal päeval ka kasutas, tuvastas politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles