BBC saatejuht tunnistas tele-eetris, et tappis kallima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ray Gosling
Ray Gosling Foto: channel4.com

Briti ringhäälingule BBC sadu tele- ja raadiodokumentaale teinud 70-aastane Ray Gosling tunnistas eile õhtul eetris olnud telesaates «Inside Out» ootamatult, et tappis aastate eest oma aidsi põdenud partneri.


«Võib-olla on nüüd aeg paljastada saladus, mida olen hoidnud päris kaua enda teada. Tapsin kunagi ühe inimese,» ütles Gosling surnuaial jalutades. «Ta oli mu armastatu ning tal oli aids.»

Goslingu sõnul oli meessoost partner temast noorem, ravimatult haige ning suurtes piinades. Haiglas tema kõrval viibides palunud Gosling arstil palatist lahkuda, võttis padja ning lämmatas ta surnuks.

Gosling ütles, et ei kahetse oma tegu. Ta leppinud mehega juba varem kokku, et viib halastussurma läbi, kui tolle valud suurenevad ja lootust paranemiseks enam pole. Goslingu sõnul on mõned surnu omastest sellest ka teadlikud.

Halastussurm ja suretamisabi on Suurbritannias kuriteod ning Nottinghami politsei on asunud juhtumit uurima.

Eutanaasiavastase organisatsiooni Care Not Killing esindaja Peter Saunders ütles BBC-le, et juhtumi üksikasju tuleb tingimata arutada kohtus. Saunders märkis, et Goslingu enda jutu järgi ei ole tegemist enesetapule kaasaaitamise, vaid tahtliku mõrvaga.

Vaata videot telesaatest siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles