Läänemaa Asuküla kool sulgeb uksed

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Ridala volikogu otsustas tänasel istungil üksmeelselt Asuküla algkooli sulgeda, sest vallal pole 14 õpilasega kooli üleval pidamiseks raha.

Viimane, paarikümne aastane paus peeti Asuküla koolis Nõukogude aja lõpul, kuid 1993. aastal kool taastati. Pärast seda on taas mitu korda lõpetamisest räägitud, vahendasid ERRi raadiouudised.

Asuküla viieklassilises koolis õpib praegu 14 ning lasteaias käib üheksa last.

Kooli hoolekogu aseesimees Kaia Kullamaa on kindel, et kooli lõpp oleks Asuküla kandile korvamatu kahju. «Kooli vastas on jagatud või planeeeritud krunte. Kui kool ära kaob, siis mis argument oleks noorel perel siia kolida,» märkis Kullamaa.

Asuküla algkool-lasteaia juhataja Kädly Künnap on mures ka selle pärast, et koolitöötajail pole lootustki kodukohast tööd leida.

Ridala volikogus opositsioonis oleva Reformierakonna fraktsiooni esimehe Reimo Nebokati sõnul aga saab Asuküla koolirahvas tööd Uuemõisa algkool-lasteaias. «Ridala vallas on kolm kooli ja kui Asuküla kool liita Ridala põhikooli või siis Uuemõisa lasteaed-algkooliga, siis selle tulemusel minu hinnangul hariduse kvaliteet kindlasti paraneb,» rääkis Nebokat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles