Ansipi turvakulu Jaapani maratonil hoitakse saladuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: AFP / Scanpix

Peaminister Andrus Ansip sidus oma töövisiidi Jaapanisse Sapporo suusamaratoniga.  Politsei- ja piirivalveamet ei soovi aga avaldada, kui palju maksis Ansipi turvameeste osalemine maratonil.

Peaminister Andrus Ansipi Jaapani ametlik visiit pidi algama 15. veebruaril, kuid ta sõitis sinna juba 12. veebruaril, et osaleda ka Sapporo rahvusvahelisel suusamaratonil, lubades kinni maksta oma ööbimise, maratoni osalemistasu ja muud lisakulud, kirjutab Õhtuleht.

Seadus näeb ette, et valitsusjuhti saadavad kõikjal ihukaitsjad, seega suurenesid ka nende kulud.

Valitsus soovitas turvameeste rahaasju pärida politseist, sealt aga öeldakse esmalt, et maratonikulude raamatupidamisse jõudmiseni võib minna mitu päeva.

Seejärel ilmnes, et politsei meelest pole info ihukaitsjate arvu ega nende kulude kohta avalik teave, sest «nende põhjal võib teha igasuguseid järeldusi peaministri turvakorralduse kohta,» põhjendas kõneisik Mihkel Loide.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles