Venemaa paigutab Eesti piiri äärde raketid

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene raketisüsteem Iskander
Vene raketisüsteem Iskander Foto: Reuters / Scanpix

Vene armee ülemjuhataja kindralpolkovnik Aleksander Postnikovi sõnul paigutatakse Leningradi oblastisse Eesti piiri äärde Iskander-tüüpi raketid.

Iskandrid suudavad lennata kuni 500 kilomeetri kaugusele ning seega suudaksid Leningradi oblastisse Luugasse paigutatavad raketid katta terve Eesti, Läti ja Leedu territooriumi, kirjutas Kommersant.

Põhimõtteliselt võimaldaks Iskanderi kompleks tabada mis tahes punkti Eestis.

Postnikovi kinnitusel ei ole rakettide nihutamine Balti riikide piiridele kuidagi seotud Ameerika Ühendriikide kavaga paigutada Poola oma raketitõrjesüsteem, vaid Venemaa militaarse arengu plaanidega.

Leningradi sõjaväeringkonna ametnikud ei soostunud Postnikovi avaldust kommenteerima, öeldes vaid, et teade tuli neile üllatusena.

Iskander-tüüpi rakettidel on mitmeosaline eralduv lõhkepea ning nad on mõeldud vaenulike raketisüsteemide, suurtükipatareide, õhutõrjekomplekside, komandopunktide, tsiviilinfrastruktuuride ja muude väikeste maapealsete sihtmärkide hävitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles