Anvelt kirjutab stsenaariumi tuntud paadipõgenikest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex Lepajõe
Alex Lepajõe Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Endine tuntud kriminaalpolitseinik Andres Anvelt kirjutab stsenaariumi tuntud paadipõgenikest, kes 1984. aastal Põhja-Eesti rannikult paadiga Soome ja sealt edasi Rootsi põgenesid.

Anvelt lihvib praegu Alex Lepajõe, André Hildebrandti, Harry Gelsteini ja Raivo Roosna paadipõgenemisest ning nende hilisemast juveeliäriröövist pajatavat filmistsenaariumi tööpealkirjaga «Põgenemine» koos produtsent Kristjan Taskaga, vahendas ERR Uudised ETV saadet «Pealtnägija».

Anvelti sõnul sisaldab stsenaarium nii romantikat kui actionit. «Ma arvan, et see paadipõgenike lugu on märgiline. Ühtepidi on nad ju kangelased – nad julgesid teha seda, et nad läksid minema. Kuid lihtne on kukkumine kangelasest oma liistude juurde tagasi,» nentis Anvelt.

«Samas omab lugu häid paralleele ka tänapäeva Eestiga, kust paljud sellise kriminaalse taustaga noored inimesed on parema elu otsingul näiteks Hispaaniasse läinud. Mõned on olnud heasoovlikud ja tahtnud alustada seal uut elu kõrgemal tasemel, kuid ikkagi jõudnud oma vanade liistude juurde tagasi, kus on lihtsam mask peas või ilma maskita mõnda juveelipoodi tühjendada,» märkis Anvelt.

Lähiajal jõuab laiale ekraanile Anvelti romaani «Punane elavhõbe» põhjal režissöör Andres Puustusmaa vändatud mängufilm, mille tegevustik toimub metsikute 90-ndate alguses, kui kauboikapitalism tõstis pead ja Mendelejevi tabel oli uus piibel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles