Enn Tarto: andestuse palumine on hea märk

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Tarto
Enn Tarto Foto: Sille Annuk

Endine poliitvang ja vabadusvõitleja Enn Tarto, kes on ka Eesti Memento Liidu juhatuse esimees leidis, et küüditmistes osalenud Rudolf Sisaski vabanduse palumine kunagistelt ohvritelt on kindlasti positiivne ning hea märk.

«Tema oli ju sulane ning see on hea märk, et ta andestust palub,» ütles Tarto Postimees.ee’le.

«Loodan, et areng läheb sinnamaani, et ka peremehed ja käsuandjad vabandust paluksid,» sõnas ta.

«Olen Memento liidu juhatuse esimehena naeruväärses positsioonis, kui ootame Venemaalt vabandust tehtu pärast, sest nemad küsivad siis kohe, et kas teie kohalikud kommunistid on juba vabandanud?» rääkis Tarto.

«Leian et selle mehe käitumine on aga väga positiivne. On hea, et ta hiljem sai aru, et on valesti käitunud, see näitab, et ega kõik küüditajad ei olnud kaugeltki fanaatikud. Ta oli tavaline käsutäitja,» nentis Tarto.

«Samas see, mis ta räägib metsavendade kohta, et need peresid tapsid, see ei ole õige. Tollal tegi tavaliselt selliseid asju KGB ise ning ajas siis kõik metsavendade kaela,» selgitas Tarto.

Tänases Postimehes on lugu Muhumaal 1949. aasta märtsiküüditamises osalenud 84-aastasest Rudolf Sisaskist, kes palub Eesti rahvalt vabandust tehtud halva eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles