Piltuudis: Ahvenamaalt saadetud postkaart rändas läbi kuue postkontori

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postkaart, mis pärast 2-nädalast seiklust sihtkohta jõudis.
Postkaart, mis pärast 2-nädalast seiklust sihtkohta jõudis. Foto: Kalvo Kriisk

Ahvenamaal reisil viibinud eestlase postkaart seikles kodumaa postkontorites ligi kaks nädalat, ehkki kirjal oli õige aadress ja postiindeks.

Tartumaa mehel Kalvo Kriiskil on traditsioon saata puhkusel olles koju jäänud kassile postkaart. Nii panigi mees 9. juulil Ahvenamaalt kirja teele, mis Eestisse jõudis juba järgmisel päeval.

Seejärel rändas kaart aga mööda Eesti postkontoreid ligi kaks nädalat.

«Kirjal on õige aadress ja õige indeks, kuid Eesti Post on kirjutanud sinna ise mingisuguseid müstilisi asju peale. Kiri jõudis minuni eile kuigi viimast postitemplit, kas siis Elva või Puhja postkontori oma, ei olegi peal,» rääkis Kriisk.

Kirjal on aga postitemplid Tallinna, Põlva, Märjamaa, Tänassilma ja Laagri postkontoritest. Samuti on õige postiindeks maha tõmmatud ja asemele kirjutatud indeks, mis telefoniraamatu andmetel kuulub Põlva linna, Mammaste tee aadressile.

«See ei ole mul esmakordne juhtum aga tavaliselt tulevad kirjad kui on õige indeks peal läbi Saku valla Tänassilma küla,» lisas Kriisk. Tema sõnul on Laagri postkontori tempel peaaegu iga kolmanda kirja peal.

«Seekordne seiklus on muidugi juba kõrgem pilotaaž aga õnneks keegi on ikka ära taibanud, et kirjal on ka õige postiindeks, saaja nimi, talu nimi, küla nimi ja riigi nimi,» ütles mees.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles