Penzas asusid järgmised sektandid maailmalõppu ootama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu novembrist tänavu maini tuli Vene võimudel tegemist teha Penzas koopasse varjunud viimsepäevaootajatega.
Mullu novembrist tänavu maini tuli Vene võimudel tegemist teha Penzas koopasse varjunud viimsepäevaootajatega. Foto: AFP / Scanpix

Venemaal Penzas on järgmine grupp sektante sulgunud eraklasse ootama maailmalõppu.


Linnaveeres aiandusühistus paiknevas nn Mihhaili eraklas viibib miilitsa andmeil pidevalt paarkümmend inimest. Eraklat ümbritseb kõrge aed ning valdust valvatakse, kirjutab Interfax.

Korrakaitsjate sõnul on eraklasse sulgunud peamiselt naised vanuses 45-50 aastat, nende hulgas on nii Penza oblasti elanikke kui ka teistest regioonidest saabunuid.
Usurühmitust juhib 52-aastane Aleksandr Žukov, kes laseb end kutsuda isa Rafailiks.

Sektiliikmed on ametlikust kirikust lahku löönud, toetavad kirikust välja heidetud piiskop Diomidi, vastustavad isiku- ja triipkoode, kuna neis võib esineda kurikuulus number 666.

Mõningail andmeil oli lahkusuliste juht Pjotr Kuznetsov enne maa-aluse sulu organiseerimist selles eraklas sage külaline.

Usurühmituse liikmed nimetavad endid staarets Aleksi järgijateks. Munk Aleksi kalmukoht asub sektantide erakla lähedal kirikuaias.

Staaretsi õpetuse kohaselt on varsti oodata globaalset sõda, mis toob kaasa maailmalõpu. Selles sõjas hukkuvad kõik peale nende, kes varjuvad Mihhaili eraklasse.
Õigeusu kiriku Penza piiskopkonnast öeldi Interfaxile, et uue sekti tegevus teeb kirikuisadele sügavat muret.

«Meie vaimulikud püüdsid selle usurühmituse liikmetega kontakti saada, kuid peletati jõhkralt eemale,» ütles piiskopkonna esindaja.

Eelmine maailmalõppu ootavate lahkusuliste seltskond varjus Penzas koobastesse mullu novembris ning viimased neist tulid maapinnale tänavu mais.

Mullu novembris varjus 35 lahkusulist maa alla kaevatud koobastesse ootama viimsetpäeva, mis pidi saabuma mai lõpus.

28. märtsil tuli lakkamatute keelituste tulemusel maapinnale seitse naist. 1. aprillil varises sisse kaks koobast, misjärel väljus sealt veel 14 inimest. 2. aprillil lahkusid pelgupaigast Valgevene kodanik ja tema kaks last. Ülejäänud sektandid jäid aga mai keskpaigani maa alla edasi. Kaks naist surid maailmalõppu oodates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles