Reutersi video: USA kirikutulistajat ajendas liberaalsuse vihkamine

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval USAs Tennessee osariigis asuvas Knoxville’i kirikus jumalateenistuse ajal tule avanud ja kaks inimest tapnud meest ajendasid politsei teatel veretööle viha kiriku liberaalsuse vastu ja töötusest tekkinud frustratsioon.

Knoxville’i politseiülema Sterling Oweni sõnul leiti 58-aastase Jim Adkissoni autost nelja lehekülje pikkune kiri, milles mees oma tundeid kirjeldas, vahendab BBC News.

«Selgus, et selle kohutava sündmuseni viis tema võimetus tööd saada, sellest tekkinud frustratsioon ja viha liberaalse liikumise vastu,» sõnas Owen. «Antud kirikust on lähiminevikus kirjutatud seoses selle liberaalse hoiakuga ning meie arvates on see üks põhjusi, miks ta just selle kiriku välja valis.»

Politsei teatel tegutses Adkisson üksi. Relva toimetas mees kirikusse kitarrikastis.

Tulistamises hukkusid 60-aastane Greg McKendry ja 61-aastane Linda Kreager. Seitse inimest sai vigastada, neist nelja seisund on kriitiline.

Unitaarlaste kirik on USA üks liberaalsemaid ja sallivamaid. Kiriku kodulehe andmetel võitlevad nad alates 1950. aastatest muuhulgas ka mustanahaliste, naiste ja homoseksuaalsete õiguste eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles