Rahvas valis Zetod parimaks etnobändiks

Igor Taro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zetod Eestist
Zetod Eestist Foto: Elmo Riig / Sakala

Värskast Setomaalt pärit ansambel Zetod on tunnistatud Eesti parimaks etnobändiks, Raadio 2 ja Eesti Pärimusmuusika Keskus selgitasid rahvahääletuse abil välja Eesti parimad etnomuusikud aastal 2009, Etnokulbi nime kandvad auhinnad pisteti võitjatele pihku eile Tartus festivalil MAAjaILM.

«Nad on nüüd teist aastat järjest parim bänd. See on ju väga hea,» sõnas Zetode pikaagne juhendaja ning õpetaja Kristjan Priks Setomaa.ee'le.

«Ühest küljest, bändi poolt vaadates, on see hea, et nad on suutnud nii kaua koos püsida. Noored inimesed ju. Ja samas on nad suutnud oma arengus nii kaua ka head püsida. See teeb ainult rõõmu! Pärimusmuusika žanris on nad üsna ainukesed, kes on suutnud ka popi-žanris läbi lüüa. Nii popi kui etnokulpide maailmas läbi lüüa on küllaltki ainulaadne tulemus. Järelikult on see hea sümbioos.»

Etnokulpe, millega on muusikutel ühtviisi hea nii saunas leili visata kui ka loomingulist inspiratsiooni ammutada, jagati esmakortselt möödunud aastal.

Kokku ütles Raadio 2 veebilehel oma arvamuse välja ligi 600 inimest. Saate «Etnokonservid» saatejuhi Aimar Ventsli sõnul on tegu tähelepanuväärse hulgaga, sest teistest selle raadiojaama korraldatud küsitlustest on suurema osaluse saavutanud üksnes pika traditsiooniga Aastahiti valimine.

Parim albumi nominatsioonis sai etnokulbi kollektiiv Paabel «Epöpoa» plaadi eest, parimaks lauljaks tunnistati Margus Põldsepp, parimaks instrumentalistiks Sandra Sillamaa, parim lugu oli Svjata Vatra - «Kalyna» (Vofka mix), parim uustulnuk - Nolens Volens, parim autorilaul etnomaastikul - Jaan Tätte ja Udupasuna «Tulemine».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles