Põhja- ja Lõuna-Eestis trahvitakse kalamehi eri moodi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääpüük Pärnu lahel.
Jääpüük Pärnu lahel. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Segadus, kui palju püügivalmis õngi korraga kalale kaasa võib võtta, süvenes kalameeste seas veelgi, kui keskkonnainspektorid Eesti talipüügi-meistrivõistlustel nende kotte läbi otsima tahtsid hakata.

Valgjärvel võistluse korraldanud Hanno Kase sõnul tuli keskkonnainspektsioon kohale siis, kui käimas oli võistluseks registreerimine ning soovis mootorsaaniga järvejääl ringi sõita ja kalameeste kotte kontrollida, kirjutas Õhtuleht.

Kalapüügiseadus ütleb, et kalal ei tohi kaasas olla üle kolme püügikorda seatud kalastusvahendi, ent inspektorite seisukoht oli, et püügikorras olevaks loetakse ka kotti valmis pandud neljas õng, ja see tähendab juba trahvi.

Kase kinnitusel leiavad keskkonnainspektsiooni Põhja-Eesti inspektorid, et kaasas võib olla rohkem õngi, Lõuna-Eestis on aga teisiti.

Nüüd kinnitab keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul, et kui harrastuspüüdjal on püügiõigust tõendav dokument, kontrollitakse eelkõige seda, et ta ei kasutaks kalapüügil rohkem püügivahendeid, kui seadus lubab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles