Kolme hukkunuga liiklusõnnetuse põhjustanud noormees pääses vangistuseta

Kajar Kase
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus
Liiklusõnnetus Foto: Politsei

Detsembris Mäo lähedal kolme inimese surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustanud noorele rallisõitjale Joosep Laiksoole mõistis Pärnu maakohus tingimisi vanglakaristuse.

Kohus leidis, et Laiksoo ei põhjustanud õnnetust tahtlikult ning on seega süüdi liiklusnõuete ja sõiduki käitusnõuete rikkumises ettevaatamatusest.

Laiksoo tunnistas kohtus oma süüd.

Pärnu maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu ütles Postimees.ee'le, et kuigi prokurör nõudis 17-aastasele Laiksoole reaalset vanglakaristust, karistas kohus noorukit kolmeaastase tingimisi vangistusega.

Kuna kohtuotsus tehti lühimenetluse käigus, arvestatakse sellest kolmandik maha, mis tähendab, et Laiksoo lõplikuks karistuseks jääb kaks aastat tingimisi vangistust.

Lühimenetlus tähendab ka seda, et kohtuotsust edasi kaevata ei saa ja see jääb kehtima.

Lisakaristusena võeti Laiksoolt aastaks ajaks ära juhiload.

Samuti tuleb tal tasuda sundraha 6525 krooni, mitmesugusteks ekspertiisitasudeks 34 855 krooni ning menetluskuludena 371 krooni. 

Traagiline liiklusõnnetus juhtus 8. detsembril kella 16.53 ajal Mäo lähedal Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 91. kilomeetril, kus Tallinna suunas liikunud Laiksoo juhitud Volvo kaldus vastassuunavööndisse ja põrkas kokku vastutulnud Žiguliga, milles viibinud vanem abielupaar hukkus.

Žigulile omakorda sõitis tagant otsa Seat, mille juht hukkus samuti.

Kuna õnnetuse arvataval põhjustajal Joosep Laiksool oli piiratud juhtimisõigus, oleks ta tohtinud autot juhtida vaid vanema ja piisavalt kogenud juhi saatel, kuid noormees oli autos üksi.

Varem on traagilise õnnetuse põhjustamises Laiksoo öelnud, et ei mäleta õnnetusest midagi. Pealtnägijate sõnul võis 17-aastane autojuht roolis magama jääda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles