Tarmu Tammerk: sõnavabaduse eest ei seista nalja pärast

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmu Tammerki hinnangul olid tänased valged küljed hea ajakirjandusliku solidaarsuse märk sõnavabaduse eest seismisel.
Tarmu Tammerki hinnangul olid tänased valged küljed hea ajakirjandusliku solidaarsuse märk sõnavabaduse eest seismisel. Foto: Peeter Langovits.

Kuue üleriikliku ajalehe tühjade lehekülgede aktsioon on Eestis pretsedenditu ning võib-olla just selle harukordsuse tõttu tuli täna ministritelt nii üksmeelselt teravaid sõnu ajakirjanduse aadressil, leiab ERRi ajakirjanduseetika nõunik Tarmu Tammerk.

Tammerki sõnul on raske mõista justiitsministri kriitikat, et seadusandjate survestamine ei ole vastuvõetav. «Uued regulatsioonid peaksidki sündima väitlustes, mitte kabinetivaikuses,» märkis ta ERR Uudiste vahendusel.

Justiitsministeerium ei ole Tammerki hinnangul selle eelnõuga läinud asjaosaliste kaasamise teed, vaid selle asemel tegi vargsi valmis seadusmuudatuste paketi, mida paljud ajakirjandusorganisatsioonid vastuvõetavaks ei pea.

Tammerki sõnul olid tänased valged küljed hea ajakirjandusliku solidaarsuse märk sõnavabaduse eest seismisel ning nalja pärast ei oleks seda ette võetud. «Kaalul on see, kui palju on edaspidi võimalik kajastada korruptsioonijuhtusid ja mahhinatsioone,» tõdes ta.

Mis puudutab aga murettekitavaid lekkeid kriminaalmenetluse materjalidest, siis Tammerki arvates võiks riigiorganid panna kinni algsed lekkekohad, aga mitte asuda ohustama ajakirjanduse võimalusi sensitiivsete teemade puhul infot hankida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles