Rein Raud suurendaks välistudengite arvu

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikooli rektor Rein Raud.
Tallinna Ülikooli rektor Rein Raud. Foto: Teet Suur / Virumaa Teataja

Tallinna ülikooli rektor Rein Raud peab vajalikuks tuua Eesti ülikoolidesse senisest rohkem välisüliõpilasi, kuna rahvusvahelistumine on tema hinnangul põhimõtteliselt vajalik ning lisaks oleks see ka üks abinõu demograafilisest kriisist ülesaamiseks.

Ülikool peaks Raua sõnul olema ühiskonnas maksimaalselt lahtine koht, mis võtab tänulikult vastu igalt poolt tulevaid infovooge, suutes neid töödelda, suunata ja panna üksteisega koos produktiivselt toimima. Välisüliõpilaste tulek oleks tema kinnitusel kahtlemata infovoog, kirjutas Õhtuleht.

Raud rääkis, et tema kolleeg Iirimaalt, Dublin City University rektor hakkaks muretsema, kui neil langeks välisüliõpilaste protsent alla 30, sest nii kõrge välisüliõpilaste protsent on tema hinnangul üks ülikooli märkimisväärselt kõrge õppekvaliteedi garantiisid.

Raua sõnul oleks meile ideaalne, kui välistudeng õpiks tavasuhtluse tasandil ära eesti keele. Aga et kõik välistudengid õpiks kõigepealt ära eesti keele süvatasemel ja siis hakkaksid eesti keeles ülikooliharidust omandama - seda rektori kinnitusel ei juhtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles