Obama tervishoiureform sai esindajatekoja heakskiidu

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA Kongressi esindajatekoja spiiker koos teiste demokraatidega rõõmustamas tervishoiureformi vastuvõtmise üle.
USA Kongressi esindajatekoja spiiker koos teiste demokraatidega rõõmustamas tervishoiureformi vastuvõtmise üle. Foto: AFP / Scanpix

USA Kongressi esindajatekoda hääletas eile öösel napilt selle poolt, et võtta vastu laialdane tervishoiureformi kava, mille president Barack Obama on seadnud üheks oma tähtsamaks eesmärgiks.


Kümnendite ulatuslikema tervishoiusüsteemi uuendamisega laieneks tervisekindlustus mõnekümnele miljonile ameeriklasele, kellel seda seni veel polnud, vahendas

BBC News

.

Esindajatekojad hääletas plaani poolt 219 kongresmeni ja vastu 212 kongresmeni, kusjuures ükski vabariiklane pärast tunde kestnud ägedaid vaidlusi eelnõud ei toetanud.

Obama kinnitab tõenäoliselt otsuse kiiresti seaduseks, kuid vabariiklased lubavad võitlust selle vastu jätkata.

Reformi üks täiendus peab veel läbima senati hääletuse, kus demokraatidel on enda kinnitusel vajalikud hääled olemas. Samas kardetakse, etreformi läbisurumine võib demokraatidele maksta kätte sügisestel vahevalimistel.

«Me tõestasime, et me oleme veel inimesed, kes suudavad teha suuri asju,» märkis president Obama pärast hääletust. «See hääletus ei paranda kõike, mis meie tervishoiusüsteemi vaevab, kuid see viib meid otsustavalt õiges suunas.»

Kinnitatud eelnõu kohaselt laieneb tervishoiukindlustus edaspidi pea kõigile ameeriklastele, samas kehtestatakse jõukamatele uued maksud ning keelatakse mitmesuguseid piiranguid, näiteks keeldumine nende inimeste kindlustamisest, kellel on varasemast diagnoositud haigusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles